Se incarca...

Instituții partenere

Ministerul Afacerilor Externe

În calitate de coordonator al politicii de cooperare pentru dezvoltare a României, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) este responsabil pentru trasarea obiectivelor care ghidează politica României de cooperare internațională pentru dezvoltare și urmărește îndeplinirea de către România a angajamentelor asumate la nivel global.


Anterior creării Agenției RoAid, MAE a fost, timp de 10 ani, responsabil cu implementarea programului de cooperare pentru dezvoltare. Astfel, MAE gestiona un buget special pentru proiecte de cooperare pentru dezvoltare, asistență umanitară și proiecte de comunicare și creștere a conștientizării publice, buget administrat în prezent de Agenția RoAid.

Printre proiectele notabile finanțate de MAE se numără renovarea Muzeului Național de Artă din Chișinău, reabilitarea mai multor grădănițe din Republica Moldova, sau implementarea Fondului de Mobilitate pentru Experți Guvernamentali ce facilitează transferul rapid de experți români în țările partenere. De la îmbunătățirea egalității de gen în Palestina, la consolidarea procesului democratic în Egipt, la asistența umanitară pentru persoanele afectate de cutremurul din Haiti, MAE a finanțat proiecte de dezvoltare în toată lumea.


Educația pentru dezvoltare

Educația pentru dezvoltare este una din misiunile strategice ale RoAid. MAE consideră educația pentru dezvoltare ca fiind un proces complex și activ de învățare, bazat pe solidaritate, egalitate, incluziune și cooperare, care promovează implicarea activă și acțiunea informată. În consecință, educația pentru dezvoltare are ca țintă indivizi și grupuri, tineri și adulți, juniori și experți în domeniu și urmărește creșterea gradului de conștientizare asupra problemelor de dezvoltare umană sustenabilă.

Proiectele finanțate de MAE în domeniul educației pentru dezvoltare includ:

Implementarea a 4 programe de master în domeniul Dezvoltării Internaționale

Organizarea Școlii Române de Dezvoltare, eveniment anual implementat de Federația Organizațiilor Neguvernamentale pentru Dezvoltare (FOND)

Dezvoltarea unui boardgame pentru creșterea cunoștințelor copiilor cu privire la migrație (proiect implementat de Asociația Carpaterra)

Dezvoltarea unei secțiuni speciale dedicate problematicilor de dezvoltare pe site-ul Euractiv.ro

×

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Detalii